Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Goudstieren komen terug

TA: Goudstieren komen terug

In de afgelopen dagen staan de edelmetalen flink onder druk, zo ook goud. De beren hebben rake klappen uitgedeeld, er is een volledige downswing afgerond, maar het ziet er naar uit dat steunvorming in de maak is.

Ik zal de daggrafiek voor u duiden en aangeven waarom zich offensieve koopkansen aandienen. Kijkt u met mij mee.

Downswing is klaar

Vanaf het moment dat de gemiddelde lijn opwaarts werd gekruist in medio juli, hebben de kopende partijen uitstekende zaken gedaan. Er is een keurig proces van hogere bodems en hogere toppen zichtbaar en onlangs reikten zij tot aan de rode streep op 1358.

Vanaf dit niveau ging een correctie van start. Wat volgde waren forse zwarte candles en ook is gisteren een volledige downswing afgerond. Thans ziet het er naar uit dat binnenkort de uptrend weer kan worden hervat. Gisteren is immers de -9 swing afgerond, de gemiddelde lijn op 1280 kan steun aanreiken en ook meet de RSI overspannenheid onder in het veld.

Als binnenkort een solide witte candle wordt gevormd boven de 55 SMA lijn op 1280, dan wordt de uptrendfase opnieuw gevalideerd en kan de weg omhoog worden hervat richting 1358. De korte termijn vooruitzichten blijven dus positief, voorwaarde is wel dat de koers boven de 1280/1276 steunzone blijft bewegen.

Offensieve koopkans

Er zijn diverse indicaties dat steunvorming in de maak is, hetgeen interessant is voor korte termijn swingtraders en trendbeleggers. Als binnenkort een solide witte candle wordt gevormd, dan dienen zich de eerste koopkansen aan voor de wat meer offensief ingestelde beleggers.

Trendvolgers wachten mogelijk op bevestiging vanuit de swingteller. Zij missen dan het eerste stuk van de beweging omhoog, maar dat is de prijs die zij betalen voor meer zekerheid.

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links