Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Unilever breekt uit

TA: Unilever breekt uit

Deze column is geschreven voor de overnamegeruchten. Het is raadzaam om het verdere koersverloop even af te wachten - 

In de afgelopen weken is het aandeel Unilever flink opgeveerd. De kopende partijen hebben de koers omhoog gestuwd tot aan de gemiddeldelijn en thans lijkt een nieuwe uptrend aanstaande. Goed nieuws dus voor trendvolgende beleggers.

Ik duidt de weekgrafiek voor u en geef aan tot hoe ver de bulls kunnen reiken. Kijkt u met mij mee.

Trendbreuk

Het aandeel Unilever had het de afgelopen maanden moeilijk. Vanaf het moment dat de gemiddeldelijn neerwaarts werd gekruist in oktober 2016 overheerste bearish sentiment. Er dreigde een downtrendfase, maar de stieren wilden hier niets van weten.

Met mooie witte candles hebben zij zich keurig gerevancheerd en thans lijkt zelfs een trendbreuk aanstaande. Als de rode streep op 39,58 wordt geslecht, dan is de uitbraak een feit en kan een nieuwe uptrend starten.

De swingteller springt deze week met een witte candle op +1 en de RSI maakt een up-cross met de 50-lijn, dus de indicatoren sturen aan op een doorbraak. Als de bulls slagen in hun opdracht, dan is het berengevaar geweken en komt er direct potentieel vrij richting 43+, de top van september vorig jaar.

Positieve vooruitzichten dus voor Unilever, maar de gemiddeldelijn moet wel opwaarts worden gekruist. Als binnenkort echter wordt getopt onder 39,58, hetgeen charttechnisch gezien minder aannemelijk is, dan is het opnieuw oppassen voor de beer.

Stuwende stieren

Een spannende fase breekt aan voor trendvolgende beleggers. Zij kunnen overwegen om reeds wat posities in te nemen en die uit te breiden als de rode streep definitief wordt doorbroken.

Slagen de spelers er onverhoopt niet in om een uitbraak te bewerkstellingen en kleurt de candle weer zwart, dan is het raadzaam om eventuele offensieve posities weer te sluiten. Succes!

Daggrafiek aandeel Unilever
Klik op de grafiek voor een grote versie

Deze column is geschreven voor de overnamegeruchten. Het is raadzaam om het verdere koersverloop even af te wachten -  

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links