Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffen

  1. Olieprijs nog niet uitgebroken

    Ruwe olie doet een stapje terug met de koerstoppen van september vorig jaar in zicht. Voor Brent rond $95,84 en voor WTI op $94,57. Olie is nog niet uitgebroken.

  2. Premium

    Er breken gouden tijden aan voor Barrick Gold

    Goudproducent Barrick Gold kan zijn geluk niet op nu de goudprijs vrijwel dagelijks nieuwe all-time highs noteert. Een update.

    1 april - geen grap - werd geconstateerd dat de echte goudkoorts van beleggers nog moest toeslaan. Dat lijkt nog geen twee weken later alsnog te gebeuren. Althans, diverse mediaberichten duiden op flinke kooplust onder beleggers.

  3. Premium

    Olieprijs kan snel naar de $100

    Oplopende geopolitieke spanningen in combinatie met een krap aanbod drijven de olieprijs weer richting de $100 per vat.

  4. De gasprijs zit een een dal

    De gasprijzen hebben afgelopen maanden een flinke schuiver gemaakt. Technisch wordt het negatieve sentiment bevestigd door neerwaartse trends op de gasmarkt.

  5. Premium

    Goudprijs in stilte naar all-time high, maar echte goudkoorts moet nog toeslaan

    Een bijzonder fenomeen: een all-time high die gepaard gaat met desinteresse van de markt. Beleggers dreigen hier duidelijk de boot te missen.

    Hoewel vooral de tamelijk spectaculaire ontwikkeling van bitcoin in het oog springt, is na maanden worstelen met de $2.000-grens ook de goudprijs uitgebroken. De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase betitelt goud inmiddels zelfs als "meest favoriete commodity." Goed nieuws voor de gold bugs dus.

    Er zijn voldoende factoren aan te wijzen die een verdere stijging rechtvaardigen.

  6. Kan de olieprijs van het waakvlammetje af?

    Ruwe olie pruttelt al ruim een jaar zijwaarts. Het technisch profiel verbetert nu zich hogere bodems lijken te vormen. Wellicht kan de olieprijs van het waakvlammetje af.

  7. Premium

    Koersdoelverhoging Barrick Gold

    De goudprijs is aan een flinke opmars bezig en de taxaties voor goudproducenten zullen omhoog moeten.

    De goudprijs zet momenteel vrijwel dagelijks nieuwe all-time highs op het bord. Tegelijkertijd komt ook de koperprijs weer tot leven. En dat is uiteraard goed nieuws voor goudproducenten, zeker als die ook koper delven.

  8. De goudprijs zit weer in de lift, en de timing is bijzonder

    De recente rally van de goudprijs stuit op scepsis. Deze ‘wall of worry’ is een goede zaak en voorkomt overdreven optimisme. Mijnbouwaandelen blijven niettemin ver achter.

  9. Het industriële metaal koper trekt een sprintje

    De koperprijs lijkt de neerwaartse trend van de voorgaande 2 jaar te keren. Het industriële metaal koper trekt technisch een sprintje.

  10. Premium

    Breken er gouden tijden aan voor Barrick Gold?

    Goudmijnproducenten zijn dit jaar uit de gratie, Barrick Gold niet uitgezonderd. De koers van Barrick Gold is zelfs met 18% gedaald dit jaar. Een update.

    De goudprijs noteert al geruime tijd op of licht boven de $2.000 en de meeste marktvorsers houden rekening met een verdere stijging dit jaar, gedreven door aankopen van centrale banken en natuurlijk in anticipatie op lagere rentes van diezelfde centrale banken.

  11. Grondstofprijzen dalen, met name gasprijzen

    De daling van de gasprijzen zet de grondstofmarkten technisch op scherp. De Bloomberg Commodity-index nadert de bodem van medio 2023.

  12. Premium

    Barrick Gold zal echt een tandje moeten bijschakelen

    's Werelds op een na grootste goudproducent worstelt met het behalen van zijn productietargets. Beleggers doen er goed aan te focussen op de naar verwachting duidelijk betere resultaten dit jaar.

    Barrick Gold is nog niet zo ver dat het al met volledige jaarcijfers op de proppen kan komen (14 februari), maar de productiecijfers over het vierde kwartaal en daarmee het gehele jaar zijn gisteravond wel alvast met de markt gedeeld. En die schoten wat tekort, om maar direct met de deur in huis te vallen.

  13. Grondstoffen in 2024: wat kunnen we verwachten?

    De grondstoffenprijzen gingen afgelopen jaar alle kanten op. Wat brengt 2024 voor olie, gas, uranium, basis- en edelmetalen, granen en soft commodities, volgens grondstoffenspecialist Koen Lauwers?

  14. Premium

    Al goud wat er blinkt

    De prijs van het edelmetaal bereikte een nieuw record. Welk goudmijnaandeel staat sterker: Barrick of Newmont?

  15. Outlook 2024 grondstoffen: inflatie lijkt onder controle

    Technisch gaan grondstoffen met een licht dalende trend nieuwe financiële jaar in. Dat is positief want de inflatie lijkt inmiddels onder controle.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links