Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijfermispoes

Tot dusver verloopt het cijferseizoen niet helemaal zoals gepland. De verwachtingen zijn al ontzettend laag, maar toch missen veel van de grote bedrijven hun targets. IBM en Intel moesten na de cijfers een stap terug doen en ook AMD leverde na de winstwaarschuwing flink in.

Gisteravond was het de beurt aan Google om beleggers te verrassen met een enorm negatief beeld. Dichter bij huis zijn we getuige van missers van AkzoNobel en ASML. Nee, de kwartaalcijfers geven geen enthousiast beeld en zijn geen reden om de stijging voort te zetten.

Daar bovenop kregen Amerikaanse beleggers gisteren ook nog eens een sterker dan verwachte stijging van het aantal eerste steunaanvragen voor de kiezen. Ligt het aan mij, of worden we overspoeld met slecht nieuws?

AkzoNobel

AkzoNobel ondervindt vooral in Europa veel moeilijkheden, waardoor nieuwe kostenbesparingen nodig zijn. De trend is al even zeer duidelijk neerwaarts gericht. Zolang de koers van AkozNobel onder de 45,69 euro blijft noteren, wijzen mijn trendvolgende pijlen omlaag.

Microsoft

Nadat Microsoft uit het stijgende trendkanaal is gevallen, is de koers keurig terug gezakt naar de bekende steunzone rond de 28,50 dollar. Vanaf dit punt lijkt de koers nu op te kunnen gaan veren. De kortetermijnindicator geeft al een koopsignaal en het volume loopt weer op. Mijn stoploss ligt op 28 dollar en koersdoel is 31,50 dollar.

Wessanen
Bij Wessanen kan de verkoop van de 'ABC'-tak voor de nodige koersbeweging gaan zorgen. In juni steeg het aandeel Wessanen 7% nadat plannen werden ontvouwd om de ABC-tak te verkopen. Bij daadwerkelijke verkoop kan dus wellicht een nog sterkere koersbeweging verwacht worden.

Met een stevige bodem vlak boven de 2 euro en de verkoop van ABC in het vierde kwartaal lijkt het het moment om een positie in te nemen in het aandeel Wessanen. Zeker als mogelijk komend weekend het aandeel bij beleggend Nederland onder de aandacht wordt gebracht in Business Class. Eerder tipte ook Marktgevoel het aandeel.
Aan de hand van de grafiek zie ik 2,50 euro als eerste koersdoel.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in de TomTom, BinckBank en de AEX-index.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. PatrickM 19 oktober 2012 10:55
    2.8 TT?

    TomTom maakt een pas op de plaats onder de weerstand 3,98.
    TomTom komt er beter bij te liggen. Binnen de neutrale bandbreedte maakt TomTom langzaam een opwaartse draai. De correctieve fase wordt aan de bovenkant verlaten. Voor een solide verbetering is een doorbraak boven weerstand 3,98 (top van 14 september) noodzakelijk. Van belang is dat steun 3,38 (bodem van 31 augustus) intact blijft.
    Na een uitbraak boven weerstand 3,98 wordt 6,43 het volgende opwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een interessant koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    www.tostrams.nl
  2. [verwijderd] 19 oktober 2012 11:56
    quote:

    lecrayon schreef op 19 oktober 2012 11:43:

    Wat heeft het nou voor zin iemand af te katten? Meestal reageer ik niet op afzeiken, maar als ieder van jullie even een eigen column begint dan kom ik even commentaar leveren.
    Dit jochie zit er continue naast, dat hij zich zelf analist noemt is best maar hou dan niet anderen voor de gek. Zijn continue geblunder en falende posities lopen flink in de papieren. Een fout zoals net al aangegeven met een verkeerde grafiek is een beginnersfout.

    Lees onder andere dit artikel: www.iex.nl/Column/86261/The-only-way-...

    Dit jochie praat naar zijn posities en op marktgevoel-punt-nl hebben ze een AEX CT BEST Speeder Short gekocht voor ik meen €1,30 deze stond net op €0,73. Dat het vertrouwen daar ook verdwenen is in deze 'selfmade-analist' mag duidelijk zijn want hij mag nog met een paar honderd euro gokken.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2012 12:03
    Lecrayon, als je zo'n kolossale blunder begaat als Duijvestijn in zijn vorige column dan moet je niet raar opkijken als je elke geloofwaardigheid hebt verspeeld. Een foutje hier en daar is menselijk, maar gewoon rustig over een koers schrijven die $20 hoger ligt dan het werkelijke aandeel staat is echt onmogelijk als professional en je weet waar je het over hebt.

    IEX zou er mijns inziens dan ook verstandig aan doen iets kritischer op zijn columnisten te zijn. Bovenstaande heeft niemand wat aan.
  4. harrysnel 19 oktober 2012 12:22
    Helemaal eens met van Kesteren en Steur. De IEX-site heeft toch een bepaalde naam hoog te houden. Volg de beurs al jaar of 15 intensief en ik kan hier over het algemeen goed terecht om kennis aan te vullen/ te leren. Vooral ook van andere leden die hier in de verschillende draadjes posten, een enkele keer ook van een columnist. Ik vind het onbegrijpelijk dat IEX ruimte biedt aan iemand met nauwelijks beleggingservaring (op marktgevoel geeft columnist aan dat hij in 2008 geinteresseerd is geraakt in de beurs!) en dat IEX vervolgens ook nog eens niet ingrijpt bij aantoonbaar grove fouten. Ik kom hier "ter lering en vermaak", denk dat IEX er verstandig aan doet om haar kwaliteitsimago te bewaken want vergissingen stralen bv ook af op de andere columnisten. De columnist zal ongetwijfeld kennis hebben en misschien zelfs succesvol worden in dit "vakgebied". Lijkt mij beter om eerst ervaring op te doen alvorens voor de leeuwen gegooid te worden. Kritiek hier is misschien hard maar ook terecht als je ervoor kiest om je schrijfsels op IEX te plaatsen.

    jmho
  5. lecrayon 19 oktober 2012 12:45
    Prima. Is hij jouw vermogensbeheerder? Denk van niet. Ik zie ook wel dat niet alle posities juist ingenomen zijn. Zit jij voor 100% goed (dan kom je hier niet, toch?)? Geef jij jezelf net zoveel kritiek als je fout zit? Ja? Schrijf dan een column met je eigen TA visie. Nogmaals, normaal doe ik dit niet, ik vind wel dat je jezelf wat relaxter kan opstellen. Ik heb natuurlijk geen recht van spreken, Sassen lijkt al weggepest.
  6. [verwijderd] 19 oktober 2012 12:46
    quote:

    lecrayon schreef op 19 oktober 2012 11:43:

    Wat heeft het nou voor zin iemand af te katten? Meestal reageer ik niet op afzeiken, maar als ieder van jullie even een eigen column begint dan kom ik even commentaar leveren.
    Ik mag hopen dat je niet op mijn kritiek doelt. Ik zal zelf niet snel wat zeggen van een opinie van een stukjesschrijver, het is tenslotte slechts zijn/haar mening.

    Ik had het over iets wat aantoonbaar fout is weergegeven. Dat is geen mening, dat is een feit.

    Als je in een stukje met belegginsaanbevelingen zo'n cruciale fout maakt dan rest je niets anders dan dat zo snel mogelijk recht te zetten. Doe je dat niet, dan val je hopeloos door de mand als een "pretender".
  7. Marty.mcFly 19 oktober 2012 13:19
    Aan de andere kant, best knap dat hij met weinig ervaring en kennis toch columns mag schrijven op deze site en blijkbaar kan leven van zijn website. Dat heet ondernemerschap en marketing en dat zijn kwaliteiten die weinig mensen bezitten. Het is niet zo dat per definitie diegene met de meeste kennis het meeste verdienen. In de financiele wereld draait ook veel om uiterlijk vertoon en self-made marketing (zie ook Corne van Zeijl). Heb de indruk dat mensen deze columnist afzeiken mede ingegeven door jaloezie. Mee eens, het zijn waardeloze stukken maar hij doet het toch maar.
  8. [verwijderd] 19 oktober 2012 18:55
    Goed gezien weer Selwyn. De beurzen gaan crashen... overal ellende, Griekenland gaat de euro uit, Spanje staat op rand van afstorten (Nederlanders keren massaal terug uit Spanje naar Nederland met alle ellende van dien), bedrijfscijfers zijn teleurstellend. In Amerika explodeert de werkloosheid en de armoede, toename van faillisementen, manipulatie van cijfers en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Alleen...je bent vaak te vroeg met je analyses, dus nu alleen je timing nog.

    De crash komt echt wel.

    Enne, waarom zou je je moeten excuseren? Ik denk dat degene die jou ' aanvallen' straks hun excuses moeten aanbieden....

    Trouwens, TA......slaat nergens op.....als morgen een atoombom op Israel wordt afgevuurd...

17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links