Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Short Spanje

Iedereen kijkt vandaag natuurlijk uit naar het belangrijke banenrapport dat om half drie wordt gepubliceerd. De verwachtingen zijn erg laag en moeten gemakkelijk gebroken kunnen worden. De trend van de S&P 500 is echter nog negatief. Eind mei gaf mijn trendindicator het perfecte startsein voor de zomerrally.

Vlak voor het weekend gaf die betrouwbare trendvolger het verkoopsignaal voor de najaarsdip. In mijn vorige column gaf ik daarom al aan dat het startsein voor de daling is gegeven.  Op basis van mijn grafieken blijf ik hierbij. Mijn indicatoren zijn mijn steun en toeverlaat op de beurs en daar moet ik op vertrouwen.

Ik krijg veel vragen over mijn rol als columnist, nogmaals: Ik ben op de eerste plaats belegger. De winsten en verliezen die ik meld zijn ook zaken waar ik met mijn eigen geld tegenaan loop. In de korte updates hier op IEX probeer ik zo goed mogelijk een weerspiegeling van mijn handelen te geven en enkele interessante kansen aan u voor te liggen in beknopte stukjes.

Mijn portefeuille bevat bijvoorbeeld nog steeds onder andere eerder toegelichtte posities in:

  • Turbo short TomTom
  • Turbo short Siemens
  • Turbo short S&P 500

De argumentatie kunt u teruglezen bij eerdere stukken. Vandaag leg ik uit waarom ik vooral shorts Spanje bezit.

IBEX


Klik op de grafiek voor een grote versie

Bij de IBEX zijn de negatieve signalen erg duidelijk. De positieve trend breekt en de rally (logisch na zo’n dubbele bodem) is ten einde. Als de koers boven de 8.200 punten komt heb ik het verkeerd gezien, maar daaronder ligt de weg open naar de 7.000 punten en later zelfs weer de 6.000 punten.

Telefonica


Klik op de grafiek voor een grote versie

Het zwaargewicht Telefonica uit de Spaanse index is ook goed aan de beurt. De daling is weer ingezet en de koers kan verder terugvallen. Mijn koersdoel ligt tussen de 8,00 en 8,50 euro. Mijn stoploss leg ik op 11,50 euro.

HP


Klik op de grafiek voor een grote versie

HP geconfronteerd met stagnerende computerverkopen, terwijl het geen blootstelling heeft aan onder meer de snel groeiende markt voor mobiele telefoons. Het bedrijf gaf eergisteren een winstwaarschuwing af en op die dag sloopt het aandeel direct 13% lager op 14,91 dollar. U begrijpt uit bovenstaande grafiek dat dit niet echt uit de lucht kwam vallen. Beleggers hebben al veel langer niets meer te zoeken bij HP.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in
de S&P 500, Siemens, TomTom, Telefonica, IBEX en de AEX-index. De schrijver heeft geen posities in HP.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2012 09:12
    Selwyn, wat wil je toch graag omlaag met als onderbouwing je eigen trendindicator!! Jammer dat je zo arrogant overkomt en te vaak negatief bent! Volgens mij is iedereen het negatieve gemanipuleerde gespeculeer spuugzat inclusief alle doemsenario's en willen we allemaal omhoog. Dus kappen mat dat gezeik, we gaan het nu benaderen vanuit het gezegde "het glas is halfvol ipv halfleeg"! De overheden gaan nog voor het einde van het jaar doorpakken en samenwerken met ECB, IMF en andere instanties die de stabiliteit zullen vergroten en de positieve trend gaan bevestigen!!
  2. [verwijderd] 5 oktober 2012 09:39
    quote:

    RickBreda schreef op 5 oktober 2012 09:12:

    Selwyn, wat wil je toch graag omlaag met als onderbouwing je eigen trendindicator!! Jammer dat je zo arrogant overkomt en te vaak negatief bent! Volgens mij is iedereen het negatieve gemanipuleerde gespeculeer spuugzat inclusief alle doemsenario's en willen we allemaal omhoog. Dus kappen mat dat gezeik, we gaan het nu benaderen vanuit het gezegde "het glas is halfvol ipv halfleeg"! De overheden gaan nog voor het einde van het jaar doorpakken en samenwerken met ECB, IMF en andere instanties die de stabiliteit zullen vergroten en de positieve trend gaan bevestigen!!
    Je zit zeker alles long en anders onderbouwen waarom het volgens jou
    omhoog zou moeten !!!!!
  3. [verwijderd] 5 oktober 2012 09:44
    quote:

    listo schreef op 5 oktober 2012 09:39:

    [...]
    Je zit zeker alles long en anders onderbouwen waarom het volgens jou
    omhoog zou moeten !!!!!
    Misschien omdat iedereen (wereldwijd) z`n best doet om de crisis zo snel mogelijk achter zich te laten en de bedrijven met man en macht proberen om de "kop boven water te houden"? Iedereen probeert te groeien, zowel bedrijven als landen. Als dit bevestigd wordt is dat positief nieuws. De essentie is dat we uit de crisis komen, dus de denkwijze van Rick is vrij logisch en positief mi
  4. [verwijderd] 5 oktober 2012 10:03
    Zou me graag bij de positievos aansluiten ware het niet dat het probleem van de ellende een SCHULDEN probleem is, te lang was onze groei gebouwd op een alsmaar groter wordende schuldenberg. Als we nu denken dat we deze problemen kunnen oplossen door NOG MEER SCHULDEN te maken heb ik er weinig vertrouwen in en zijn we op weg naar nog grotere ellende. Het gaat er bij mij niet in dat de oplossing voor het probleem dezelfde is als de oorzaak. De politici die de zaken zouden moeten aanpakken zijn hoofdzakelijk bezig met hun eigem onbenullige partij (land) politieke belangetjes en herverkiezingen dan met het doortastend aanpakken en oplossen van de puinzooi. Ze verspillen hierdoor honderden miljarden omdat ze tijd kopen en hopen dat het beter gaat. Vandaar dat ik niet in deze rally geloof ondanks dat de bedrijven hun best doen om hun zaakjes op orde te houden,
  5. Poire 5 oktober 2012 20:38
    Beste Selwijn,
    Met zulke ruime stoplosses heb je natuurlijk nauwelijks profijt van enige hefboom effect.…Moet behoorlijk zwaar instappen wil je iets kunnen verdienen met deze stoplosses. Het voordeel voor iemand die er (daags erna) best wel vaak naast zit (ondanks zijn perfecte indicator) is wel dat de verliezen ook beperkt blijven. Even concreet een voorbeeld voor je uitgelicht 1 oktober ingestapt =Siemens 4% verkeerde richting. Ibex 3,5% verkeerde richting. Tom Tom 4,8% verkeerde richting. S&P 1,8% verkeerde richting. Gooi hier een je turbo hefboom overeen en je begrijpt dat je indicator alles behalve perfect is. O ja HP goed gezien maar daar heeft je indicator dan weer geen posities in genomen. Je column en je onderbouwing leest leuk weg probeer alleen wat minder resultaten “kijk mij het een goed doen er in te zetten….
  6. koetjeboe 8 oktober 2012 09:42
    Het kan nog even door kwakkelen tot na de presidents verkiezingen in the states.In januari wanneer de nieuwe en ik verwacht zelf,Obama,aan het roer staat kan het feest gaan beginnen.In januari moeten de schulden daar afgelost worden en zijn alle ogen op de groeiende schulden gericht.Dat is realistisch nieuws,maar ook negatief nieuws.
    Dus ik ben het eens met Selwyn Duijvestijn,hoe graag ik ook de beurs omhoog wil hebben,Het feest gaat beginnen begin volgend jaar.
  7. [verwijderd] 9 oktober 2012 07:57
    "Eind mei gaf mijn trendindicator het perfecte startsein voor de zomerrally." Daarom wist hij zijn vrienden bij Marktgevoel zo goed te overtuigen (not). Achteraf gelijk hebben kan iedereen. Hoe zat het met de Long PostNL in de Marktgevoel portefeuille? Gingen jullie daar niet op de bek met bijna 100% verlies? Een selfmade analist die duidelijk minder speelruimte heeft gekregen bij zijn vriendjes (mag nog maar met enkele honderden euro's iets betekenen in de portefeuille).
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links