Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Constantijn van Oranje: "Pensioenfondsen zouden meer moeten investeren in tech scale-ups"

Constantijn van Oranje: "Pensioenfondsen zouden meer moeten investeren in tech scale-ups"

Nederland heeft een ondernemende bevolking en een goede IT-structuur, maar toch valt er nog veel te verbeteren aan het klimaat voor technologische startups en scale-ups in Nederland. Dat zegt special envoy prins Constantijn van Oranje van Techleap.nl in een interview met beleggersplatform IEX.

Techleap.nl stelt zich ten doel om het Nederlandse tech-ecosysteem te verbeteren en begeleidt startups en scale-ups tijdens de groeifase. Op 1 juli is Constantijn van Oranje een van de sprekers op de IEX Beleggersdag. In het interview gaat hij onder andere in op de diverse obstakels die Nederlandse techondernemers ervaren bij het laten groeien van hun bedrijf.

“De grootste drempel is vaak de ondernemer zelf. [...] De meeste ondernemers kijken vooral naar de Nederlandse markt. Maar als groei je doel is, moet je het bedrijf eigenlijk al vanaf het begin bouwen met een internationale blik." 

Innovatiekracht

Nederlandse pensioenfondsen zouden een grotere rol kunnen spelen in het laten doorgroeien van veelbelovende techbedrijven, zegt Van Oranje. Die zouden "echt veel meer moeten investeren in tech scale-ups, en daarmee in de innovatiekracht van ons land."

Een andere grote blocker is het vinden van talent. "Je moet goede mensen kunnen vinden en aan je binden. In Nederland kun je geen passende optieregeling aanbieden. Dat is een obstakel, want hoe kun je dan concurreren met grote internationale techbedrijven als Google, die dat wel kunnen."

Ook in het onderwijs zijn nog stappen te zetten, zegt Van Oranje: Dat is "nog onvoldoende ingesteld op technologische vaardigheden. Zo komen er bijvoorbeeld te weinig mensen van school die kunnen programmeren.”

Gevraagd naar de Nederlandse unicorns van de toekomst, geeft hij aan dat nu vooral veel interessante bedrijven actief zijn in de fintechsector (met name in enterprise software) en in het segment dat thuiswerken faciliteert met behulp van technologie.

Lees het volledige interview met Constantijn van Oranje op IEX.nl


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links