Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dan hebben we een pallet-aandeel op het Damrak en... gebeurt er niks

Dan hebben we een pallet-aandeel op het Damrak en... gebeurt er niks

Zoveel jaar geleden ging er een orkaan richting VS. De meteorologen wisten niet waar het ding aan land kwam. Florida, of toch South Carolina? Op de beurs stond een schadeverzekeraar genoteerd die alleen actief was in Florida. Lachen, bij ieder nieuw weerbericht bewoog het als een meme-aandeel.

Dat is het mooie aan die enorme beurzen in New York - NYSE en Nasdaq: bij iedere gebeurtenis in wereld is er een wel een aandeel met super-exposure, dat daar keihard op beweegt. Het Damrak heet niet voor niets Mickey Mouse-beurs, maar soms, heel soms hebben wij ook zo'n aandeel in onze inboedel. 

Nul omzet echter vandaag. Leest u goed, er is sinds de opening nog niet één aandeel verhandeld in Cabka, dat echter geen veilingfonds is. Het is het bedrijf dat sinds 1 maart in SPAC Dutch Star Company 2 zit. Sinds de beursgang wil het nog niet vlotten met de koers.


Een daling? Hoe kan dat nou? Want, komt-ie, Cabka is (volgens Refinitiv):

Cabka NV  is a company based in the Netherlands. The Company specializes in the manufacture of wide range of pallets as well as large containers from recycled plastic. Cabka NV serves customers in different industries such as, retail distribution, agri-food, pharmaceutical industry, automotive industry among others.

U leest het goed: pallets! Want die zijn hot. En Cabka is echt geen krabber, want het heeft onder meer Unilever en PepsiCo als klant. Uit FD van 30 maart:

  • De prijs van houten pallets is fors gestegen door de oorlog in Oekraïne.
  • Producenten en handelaren constateren prijsstijgingen van gemiddeld 30%.
  • Veel hout voor de productie van pallets komt uit Rusland en Wit-Rusland. Die import ligt stil door de sancties.
  • De Nederlandse koepel voorziet problemen in de bevoorradingsketens.

Het lijkt alsof Cabka perfect getimed naar de beurs is gebracht. Door de bestaande aandeelhouders, of voor de kopers op de beurs, dat is dan wel weer de vraag. Is het soms te duur naar de markt gebracht? Helaas, er is geen antwoord op de vraag te geven. Er zijn geen data beschikbaar en geen analist die het volgt:


Het is de tragiek van veel kleine aandelen (op het Damrak): geen interesse van beleggers en banken en huizen, amper omzet en een (paar) allesbepalende grootaandeelhouder(s).


ABN Amro is liquidity provider, maar dat vlot nog niet erg. Maximale omzet op een dag sinds de beursgang is 24.078, de minimale 256 stuks. Toch is Cabka een bedrijf van bijna €200 miljoen, dus dan mag er wel wat omzet zijn...? Dit is verder alle info die er is en die free float klopt natuurlijk niet.

Jammer dat het zo gaat, want Cabka had een overdonderend volatiel debuut aan het Damrak kunnen maken met die pallet-hausse. Nu rest slechts een niet te duiden daling.   


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. chogogo 6 april 2022 17:42
    Gat Ramon, diegene die het bedrijf dat toen Cabka werd, voor 1 DM overnam in het Oostblok en vervolgens een spoor van vernieling achterliet en jaren leefde op subsidie. Hij steelt IP tegenwoordig en stort anderen in een meedogenloze put. Logisch toch dat niemand dat aandeel wil. Heb je wel eens historisch onderzoek naar deze gasten gedaan Arend? Gat Ramon probeert nu via de beurzen zijn al rijk gevulde beurs nog meer te vullen over ruggen van beleggers die geloven in de praatjes van beursanalisten die al jaren lang als senior content manager bezig zijn. Wanneer komen er mensen die dit soort verhalen door prikken?
  2. forum rang 6 am1993 6 april 2022 18:23
    Niet verwonderlijk dat er nul omzet is in dit aandeel. Als je iets wilt weten over de financiën e.d. van dit bedrijf, kom je terecht op de site Presspage, met informatie Nul,NUL. Onbegrijpelijk dat dit bedrijf blijkbaar zonder behoorlijke financiële informatie naar de beurs kon worden gebracht. Als de info van Chogogo klopt zijn we nog verder van huis.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links