Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deze beleggingsfondsen zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

Deze beleggingsfondsen zijn genomineerd voor de IEX Gouden Stier 2021

De nominaties voor de IEX Gouden Stier 2021 zijn bekend. In de categorie Beleggingsfondsen dingen de volgende vijf producten mee naar de titel Beleggingsfonds van het Jaar.

  • Carmignac Emergents
  • Comgest Growth Europe
  • NN Duurzaam Aandelen Fonds
  • OBAM
  • T. Rowe Price US Large Cap Growth Equity

Er zijn duizenden beleggingsfondsen om uit te kiezen, in een veelheid van smaken. Voor de selectie van de genomineerden hebben we ons beperkt tot de best beoordeelde fondsen in vier populaire beleggingscategorieën: twee wereldwijde aandelenfondsen, een Europees aandelenfonds, een Amerikaans aandelenfonds en een opkomende-marktenfonds.

Binnen hun categorieën blonken deze vijf fondsen de afgelopen jaren uit in consistentie van het rendement, kapitaabescherming en totaalrendement.

Rendement zegt ook niet alles

Bij de beoordeling keken we niet alleen naar rendement. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, ze zijn ook geen geweldige indicatie voor toekomstige prestaties. Daarom hebben we ook gelet op andere zaken die daar een belangrijke rol in spelen als kosten, consistentie van de prestaties en kapitaalbescherming.  

We vergeleken de fondsen binnen hun beleggingscategorieën op een combinatie van die criteria en maakten daarvoor gebruik van de beoordelingsmethodiek Lipper Leaders van onze datapartner Refinitiv Lipper. Een belangrijke extra voorwaarde is dat alleen fondsen met voldoende verkrijgbaarheid voor particuliere beleggers (op een van de grote retailplatforms of bij grootbanken) in aanmerking komen voor een nominatie.

De uiteindelijke winnaar van de IEX Gouden Stier wordt begin 2022 gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse specialisten uit de Nederlandse beleggingswereld. Zij beoordelen welke van de vijf partijen in het afgelopen jaar overall de meest onderscheidende prestatie heeft geleverd voor Nederlandse beleggers en de titel Beleggingsfonds van het Jaar mag dragen.

Meer over deze en andere genomineerden vindt u in de IEX Beste Keuze-vergelijker

Zie ook de nominaties in andere categorieën:


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links