Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: "De Chinese vastgoedcrisis is een potentiële zwarte zwaan"

IEX Podcast: "De Chinese vastgoedcrisis is een potentiële zwarte zwaan"

Omdat Arend Jan morgen een dagje vrij is, hebben we voor u al vandaag een nieuwe podcast in de aanbieding. Deze uitzending hebben we de eer om Robbert Manders te ontvangen. Hij is marktanalist bij IG en zal in de toekomst regelmatig bij ons zijn visie op de markten geven.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Koersdaling slechts van korte duur
  • De vastgoedcrisis in China met Evergrande in de hoofdrol
  • De invloed van de Duitse verkiezingen op de financiële markten
  • Het Fed-rentebesluit
  • Royal Dutch Shell verwent zijn aandeelhouders
  • Tegenvaller Facebook
  • CM.com
  • Alibaba
  • Universal Media Group
  • De veranderingen in de turbomarkt per 1 oktober

Beluister de podcast op Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

 

Deze podcast is medemogelijk gemaakt door IG, expert in trading sinds 1974. Vooraf een waarschuwing: Uw vermogen loopt risico. 71% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties en turbocertificaten zijn complexe financiële instrumenten. Uw vermogen loopt risico. U kunt uw geld snel verliezen.

De podcast bevat geen beleggingsadvies of beleggingsaanbod en de inhoud dient ook niet als zodanig opgevat te worden. Ook moet die niet worden gezien als een uitnodiging tot het uitvoeren van een transactie in enig financieel instrument. IG kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de acties die ondernomen worden of voor de gevolgen. 

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 23 september 2021 20:46
    The Rise and Fall of China's Evergrande Group

    You might have heard something about Evergrande Group (????) recently. This is a sprawling company with billions of dollars in debt, a little bit of a cash crunch, and is looking for a way out.

    Who knows what is going to happen. Everything is all up in the air and we are hearing new things each day. But the whole saga has gotten me interested in how a real estate company has managed to grow so far, and so fast. That is what we will talk about today.

    In this video, we look at the rise and fall of what had once been China's biggest real estate conglomerate. A company now with $300 billion in liabilitie

    www.youtube.com/watch?v=3GgE_Uzpofo
  2. mevrouwA 24 september 2021 10:21
    Ik heb een vraag, of eigenlijk 2 over de veranderingen in de hefboomproducten. Wat gebeurt er met de de producten die ik nu in bezet heb met een hefboom hoger dan 5? (onderliggend aandelen).
    En wat als ik een turbo koop met een hefboom van 4,9 en die stijgt boven de 5 omdat de koers van het aandeel daalt?
  3. Maan Arkenbosch 25 september 2021 22:24
    Nederlandse woningmarkt oververhit, door extreem lage E.C.B. rente en hierdoor forse inflatie!
    In een jaar zijn de woningen gemiddeld met 18% gestegen hetgeen wijst op een opgeblazen bubbel en een grotendeels correctie op de waarde van het drukpers €. geld.
    De oorzaak is niet de schaarste, maar eerder, dat producenten,eigenaren van vaste activa/grondstoffen, geen genoegen nemen met periodiek koopkrachtverlies.
    Hierdoor kan een groot gedeelte van de bevolking, welke te weinig compensatie kregen, geen vaste, eerste levensbehoeften activa kopen.
    Dit is duidelijk te zien aan de kostprijs van woningen, energie,zorg,aandelen,grondstoffen,edelmetalen enz.
    Thans begint de werkende bevolking hun eisen te stellen via looneis van €.100,00 per maand met inflatie correctie, hetgeen de inflatie verder zal verhogen, waarbij een vicieuze cirkel mogelijk is.
    Inmiddels zijn honderden miljarden €. aan langjarige hypotheken verstrekt met een rente, welke fors lager is dan de inflatie.
    Zodra er sprake is van een galopperende oplopende rente %, ontstaan door sterk stijgende inflatie door grondstoffen en diensten, zullen forse valutastromen plaatsvinden naar die valuta welke stabiel en waar de rente het hoogst is.
    Dat betekent dat de E.C.B./Fed/B.o.J zichzelf schaak heeft gezet en dat de financiële markten het beleid gaan bepalen.
    Door de onherroepelijke stijgen van voornamelijk de kapitaalmarkt rente, zijn de bemoeienissen van de Centrale Banken van ondergeschikt belang geworden.
    Hierdoor heeft het drukpersen en schulden maken een tegenstrijdig gevolg, welke neerslaat op de balansen van de Centrale Banken,pensioenfondsen en spaarders.
    Dat de balansen van de Centrale Banken hun verliezen alsdan, via-via doorgeven aan de burgerij, is een schurkenstreek van de politiek, immers zij zijn hoofdverantwoordelijk.
    Met transitie van drukpersgeld naar de Zuid E.U. landen, welke niet zo door kan gaan, heeft de E.U. haar samenhang van landen in de waagschaal gesteld.
    Duidelijk is dat de vlucht uit de €. naar waardevaste activa, pas begonnen is en dat een mogelijk galopperende inflatie verwacht mag worden, waarbij sociale onrust niet uitgesloten is.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links