Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Top 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog goedkoper in september

Top 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog goedkoper in september

Hypotheekrentes breken ook in september weer een nieuw diepterecord; banken blijven doorgaan met het verlagen van hun rentes. De lage hypotheekrente is een resultaat van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de hevige concurrentie tussen verstrekkers.

Nieuw dieptepunt

Het veroorzaakt behoorlijke commotie: de hypotheekrentes blijven dalen en vestigen hiermee nieuwe dieptepunten. Dit gebeurde ook bij de vijf voordeligste aanbieders van hypotheken in Nederland: Lot hypotheken, Centraal Beheer, Hypotrust, Lloyds Bank en Venn Hypotheken hebben allemaal hun hypotheekrente verlaagd in september. Tarieven vanaf 0,85% voor 10 jaar vast zijn nu af te sluiten.

Oversluiten

De lage rentes maken het nóg aantrekkelijker om te bekijken of je kunt besparen op je maandlasten, dit kan met het oversluiten van je hypotheek. Bedenk wel dat je kosten maakt voor het opnieuw afsluiten van je hypotheek en dat je waarschijnlijk een boeterente zult betalen aan je oude bank. De rekentool van Ikbenfrits neemt deze kosten mee zodat je makkelijk kunt berekenen of je goedkoper uit bent wanneer je oversluit.

Hoe zit het met die oversluitboete?

Waarom moet je ook alweer een boete betalen als je wilt oversluiten met je hypotheek? Als je tijdens de afgesproken rentevaste periode wilt overstappen naar een andere bank, moet je de misgelopen rente aan je oude bank betalen. De precieze berekening van een boeterente is behoorlijk complex, zo wordt er gekeken naar het gedeelte wat je boetevrij mag aflossen, de vergelijkingsrente, de resterende rentevaste periode en nog meer punten.

Welke hypotheek is het beste voor jou?

Een hypotheek met de laagste rente is voor veel mensen het meest interessant, maar het is ook belangrijk om op andere details te letten. Zo kunnen voorwaarden onderling enorm verschillen, over bijvoorbeeld de risico-opslag, overlijdensrisicoverzekering of het boetevrij aflossen. Met deze rentevergelijker kun je makkelijk in één oogopslag zien welke banken de laagste rentes hebben en welke voorwaarden daarbij horen.


Frits is in 2015 gestart met als doel om hypotheken begrijpelijker en eerlijk te maken. Dit wordt ondersteund door technologie en uitgebreide service van adviseurs. Vanuit zijn rol kijkt Michiel Lensink continu naar mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien en schaalbaar te maken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michiel Lensink

Michiel Lensink is een van de oprichters van Frits, een partij die klanten helpt aan onafhankelijk hypotheekadvies.

Meer over Michiel Lensink

Recente artikelen van Michiel Lensink

  1. okt '21 Met pensioen? Zoveel hypotheek kunt u krijgen
  2. sep '21 Koopt je kind een huis? Dan kun je helpen met een lening. En dat is aantrekkelijk voor allebei 7
  3. sep '21 Welke risico’s kleven er aan bieden zonder voorbehoud van financiering? 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links