Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: het einde van contant geld

Tracker Tips: het einde van contant geld

Legal & General Investment Management heeft een ETF gelanceerd met blootstelling aan het groeipotentieel van digitale betalingstechnologieën.

Deze thematische tracker speelt in op de mondiale transitie naar een economie zonder cash.

Digitalebetalingsrevolutie

De wereldwijde markt voor digitale betalingen, die vorig jaar zo’n $58 miljard waard was, zal tussen 2021 en 2028 jaarlijks naar verwachting met 19,4% groeien.

De zogeheten digitalebetalingsrevolutie biedt een aanzienlijk groeipotentieel, gebaseerd op onder meer de wereldwijde verschuiving naar e-commerce, een grotere acceptatie van smartphones in opkomende markten en de ontwikkeling van beveiligde online betalingen.

DPGA

De L&G Digital Payments UCITS ETF met ticker DPGA en isincode IE00BF92J153 is verhandelbaar op het Duitse Xetra en kost 0,49% op jaarbasis. Het fonds biedt exposure aan betalingsverwerkers, uitgevers van credit cards, betalingsgateways en -processoren, leveranciers van betalingstechnologie en andere betalingsdienstaanbieders.

De top 20 van de mand op volgorde van gewicht is af te lezen in onderstaande tabel.

klik om te vergroten

In totaal bestaat de ETF uit 41 aandelen met respectievelijk 59% in USD, 9,9% in AUD, 9,4% in EUR, 6,5% in CAD en 15% in andere valuta.

De onderliggende index heeft het sinds 2014 heel goed gedaan zoals uit de volgende grafiek blijkt, dus enige voorzichtigheid is geboden.

klik om te vergroten

Verenigde Naties

Verder ondersteunt deze ETF een aantal van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties (VN), waaronder groeiende industrie, innovatie en infrastructuur, fatsoenlijk werk en economische groei, en het bouwen van duurzame steden en gemeenschappen. Het fonds is gecategoriseerd onder artikel 8 in het kader van de EU-verordening inzake openbaarmaking van duurzame financiering (SFDR).

Volgens de VN kunnen digitale financiële diensten onder meer gezinnen helpen geld te besparen en hun bezittingen beschermen tegen risico’s. Ook kunnen kleine winkeliers worden bijgestaan om hun inkomsten te verhogen. Door verdere ontwikkeling van digitale betalingen kunnen mogelijk nog eens 1,6 miljard mensen worden bereikt.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2021 08:57
    Quote

    Volgens de VN kunnen digitale financiële diensten onder meer gezinnen helpen geld te besparen en hun bezittingen beschermen tegen risico’s. Ook kunnen kleine winkeliers worden bijgestaan om hun inkomsten te verhogen. Door verdere ontwikkeling van digitale betalingen kunnen mogelijk nog eens 1,6 miljard mensen worden bereikt.

    eind quote

    We betalen meer dan ooit voor bancaire diensten, niet in de laatste plaats om de digitaliseringen en de beveiligingen te bekostigen. Ik zie niet zo goed waar voor de particulier de besparingen zitten eerlijk gezegd. Voor de banken en overheden zie ik die overigens wel....

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links