Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fed-effect lijkt uitgewerkt op Wall Street'

'Fed-effect lijkt uitgewerkt op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen vrijdag naar verwachting met kleine verliezen. Daarmee lijkt het Fed-effect voorlopig uitgewerkt. Sinds de Federal Reserve op woensdag aankondigde de rente ongemoeid te laten, maakten de graadmeters een behoorlijke sprong.

Het aandeel Yahoo staat nog altijd in de belangstelling. De voormalige internetreus maakte donderdag bekend dat bij een cyberaanval in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. Marktkenners vragen zich onder meer af in hoeverre de kraak invloed heeft op de eerder aangekondigde overname van Yahoo door Verizon.

Ook andere techbedrijven staan om uiteenlopende redenen in de schijnwerpers. Facebook heeft te maken met boze adverteerders. Het bedrijf zou de gemiddelde kijktijd van gebruikers naar video's op het platform schromelijk hebben overdreven. Het aandeel Twitter beweegt mogelijk op een negatief analistenrapport over het bedrijf.

Bats Global Markets Exchange

Bats Global Markets Exchange staat voor een hogere opening. Het beursbedrijf wordt mogelijk overgenomen door de Chicago Board Options Exchange. Bats faciliteert aandelen- en optietransacties en is een toonaangevende leverancier van geavanceerde software op dat gebied. Het is daarbij de op een na grootste handelaar in Amerikaanse aandelen en de grootste op het gebied van Europese aandelen.

Mogelijk zorgen ook de olieprijzen voor reuring. Saudi-Arabië zou bereid zijn een deal te sluiten met Iran over de productie. De Saudi's zouden dan de productie verlagen als Iran zijn productie bevriest.

De effectenbeurzen in New York sloten donderdag eensgezind met winst. De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 18.392,46 punten. De brede S&P 500 won 0,7 procent tot 2177,18 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,8 procent aan tot 5339,52 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links