Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming roept aandeelhouders bijeen

Pharming roept aandeelhouders bijeen

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming roept zijn aandeelhouders op 5 oktober bijeen om de overeenkomst waarbij het de commerciële rechten van het middel Ruconest in Noord-Amerika terugkoopt van Valeant Pharmaceuticals te bespreken. Dat bleek dinsdag.

Ruconest is een door Pharming ontwikkeld middel tegen acute zwellingen van zacht weefsel (acuut erfelijk angio-oedeem) en is goedgekeurd door de Europese en Amerikaanse autoriteiten. De transactie moet in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Eerder bleek al dat Pharming de aankoop zal financieren door een combinatie van schuldpapier en de uitgifte van nieuwe aandelen. Uit een toelichting bij de oproep tot de bijzondere aandeelhoudersvergadering blijkt dat Pharming verwacht dat het tussen de 120 en 240 miljoen aandelen nodig heeft om een deel van de transactie te financieren.

Verwatering

Pharming vraagt zijn aandeelhouders nu de mogelijkheid om het aandelenkapitaal met 150 miljoen stuks op te voeren, zelf heeft het al 184 miljoen eigen aandelen in bezit. Pharming benadrukt dat het niet betekent dat er ook 150 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven zullen worden. Daarbij zei topman Sijmen de Vries dat als Pharming binnen de genoemde bandbreedtes blijft, er geen sprake zal zijn van verwatering. ,,We breken dus met een traditie''.

,,Naar aanleiding van eerste besprekingen met geldverstrekkers en institutionele investeerders is het mogelijk en te verwachten dat Pharming in staat is de transactie af te ronden door de uitgifte van beduidend minder aandelen dan de volledige beschikbare ruimte binnen het vergrote maatschappelijk kapitaal'', aldus Pharming.

De onderneming voorziet dat de terugkoop van de commerciële rechten direct zal bijdragen aan het resultaat. Winstgevendheid voor Pharming moet in 2017 bereikbaar zijn, aldus de onderneming.

Valeant verkreeg de rechten op Ruconest door de overname van Salix Pharmaceuticals in april 2015. Salix had op zijn beurt de rechten weer gekregen door de overname van Santarus in januari 2014. Dat was sinds 2010 de Amerikaanse samenwerkingspartner van Pharming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Pharming lost voor 123 miljoen euro aan obligaties af
  2. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Omnius 9 september 2016 07:55
    quote:

    Bi O F arm K ing schreef op 9 september 2016 04:19:

    IEX-FLUTFORUM WAAR BEZOEKERS EN SERIEUZE PHARMING BELEGGERS ELKAAR PROBEREN TE VINDEN MAAR WAAR DAT NIET MEER LUKT VANWEGEN EEN HEEEEL KLEIN KLUBJE VERBITTERDE OUDE PHARMING BELEGGERS

    SLUITEN DAT WACHTLOKAAL, IEX
    En bent een serieuze, niet verbitterde Pharming belegger?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,881 19 apr
+0,013 +1,50%
Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links