Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street maakt zich op voor plus'

'Wall Street maakt zich op voor plus'

NEW YORK (AFN) - Wall Street opent woensdag naar verwachting hoger, waarmee het herstel op de voorgaande twee handelsdagen een vervolg krijgt. Beleggers zijn onder meer in afwachting van de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Daaruit hopen ze signalen te vinden over het toekomstige rentebeleid van de Federal Reserve. In december verhoogde de Fed voor het eerst in bijna tien jaar de rente, eind januari bleef het tarief gelijk. Centralebankpresident Janet Yellen liet onlangs weten dat aanhoudende onrust op de financiële markten invloed kan hebben op het tempo van renteverhogingen die de Fed voor dit jaar voorziet.

De olieprijzen gaven de Amerikaanse openingsindicatoren woensdag een duwtje in de rug. Die stegen in afwachting van een mogelijk akkoord over het bevriezen van de olieproductie. De blikken zijn gericht op Teheran, waar OPEC-landen Iran, Irak en Venezuela in gesprek zijn. Iran gaf eerder steeds aan zijn olieproductie te willen opschroeven tot het niveau van voor invoering van de sancties tegen het land.

T-Mobile

De prijs van een vat Amerikaanse olie was 2,5 procent hoger op 29,74 dollar. Een vat Brentolie werd verhandeld voor 33,12 dollar (plus 2,8 procent).

De Amerikaanse tak van T-Mobile presenteerde voorbeurs een vierdekwartaalwinst van 297 miljoen dollar. Dat was bijna drie keer zo veel als in dezelfde periode een jaar eerder en hoger dan waar analisten op rekenden. De op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten verwacht dit jaar 3,4 miljoen nieuwe abonnees te mogen verwelkomen.

Fossil

Ander bedrijfsnieuws kwam onder meer van Kinder Morgan. Berkshire Hathaway maakte bekend een belang in de exploitant van olie- en gaspijpleidingen te hebben genomen. Horlogemaker Fossil Group en internetreisbureau Priceline maakten beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend.

Op macro-economisch vlak bleek onder meer dat de producentenprijzen in januari met 0,1 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Economen rekenden in doorsnee juist op een daling, met 0,2 procent. De verkoop van nieuwbouwwoningen daalde de eerste maand van het jaar met 3,8 procent gedaald ten opzichte van december. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 2 procent.

Dinsdag sloot de Dow-Jonesindex 1,4 procent in de plus op 16.196,41 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,7 procent naar 1895,58 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 4435,96 punten 2,3 procent boven de slotstand van het door President's Day extra lange weekeinde.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links