Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Dit is de laatste week voor Griekenland'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2015 01:07
    quote:

    @monkeytail schreef op 8 juli 2015 00:51:

    Ha, de Grieken zitten op een goudmijn aan mineralen en olies en doen er geen drol mee. Maar ze leven wel gigantisch op de pof. Als wij Nederlanders dat Griekse goud en zo nou eens even delven, dan kunnen we die schulden met dikke rente aan ons direct aflossen. Iedereen blij.
    Tot op vandaag is het een raadsel waarom de EU/IMF het nooit hebben over de aanwezige delfstoffen in Griekse bodem en zee ter waarde van 300 miljard.
  2. [verwijderd] 8 juli 2015 01:46
    Dat alle EU landen, ook die zonder de euro, nu worden uitgenodigd voor aanstaande zondag, is als een bom ingeslagen in Griekse media.

    Eindelijk vallen de schellen van de ogen dat het echt menens is, en dat Europa niet alleen een beetje dreigt maar nu ook bereid is te bijten als de Grieken niet buigen.

    Zondag moeten ze over de brug komen of ze worden er uit gelazerd en dan is er zelfs humanitaire hulp nodig in Griekenland. Dat krijg je als je communisten aan het bewind laat, met 49% van de zetels.
  3. forum rang 7 Kaviaar 8 juli 2015 05:53
    Als EU de eer aan zichzelf wil houden en niet de uitspraak wil doen dat Griekenland eruit moet, geef je Griekenland nog 1 kans om met een goed voorstel te komen. Komt dat er niet, dan kan EU beter achterover leunen en Griekenland in haar eigen Tsipras sop gaar laten koken. Griekenland moet geld hebben, dus komen ze vanzelf terug. Als het voorstel dan niet deugt, kan de EU dat in de prullenbak gooien. Of Griekenland wordt nu serieus en komt met een goed voorstel, of ze verlaten zelf met de staart tussen de benen de EU, zonder dat de EU ze eruit heeft gestuurd.

    Er komen weer een aantal flutvoorstellen van Griekse zijde. Houdt het hoofd koel. Soms moet je vervelende kleine kinderen hun gang laten gaan, als je er niet op reageert, gaat het vanzelf over! Zo ook met Alexie.
  4. [verwijderd] 8 juli 2015 07:18
    quote:

    Beets schreef op 7 juli 2015 23:56:

    [...]

    Dat valt nog te bezien. De EU nitwits zijn nog tot alles in staat.
    Ze weten dat Putin Griekenland met open armen gaat ontvangen.

    Met wat gaat Putin de Grieken ontvangen?
    Het geld ook in Rusland raakt aardig op.
    Oekraine lijkt mij belangrijker voor hem en daar voor heeft hij al niet genoeg geld voor. In China gaat het ook al niet denderend. Waarmee die Grieken mee bezig zijn weten ze zelf waarschijnlijk niet eens.
  5. jacky2015 8 juli 2015 07:29
    quote:

    sjonnie schreef op 7 juli 2015 23:58:

    Wat doet sipri? Tekend hij dit wknd of heeft hij liever een exit? En wordt t wel een chaos? Turkije heeft toch ook geen euro,.. Ik zeg hij tekend. Maar sluit niet uit dat ze helemaal geen deal willen..

    Dit is intressant. yanisvaroufakis.eu/2011/04/16/its-the...

    Die yanis heeft wel wat meer visie dan de meeste ministers in europa, stap twee wordt spanje,
    Hij is veel te intelligent, en EU groep kan hem simpelweg niet volgen. Slachtoffer van politieke spel.
  6. forum rang 7 wiegveld 8 juli 2015 07:37
    DIT IS DE LAATSTE WEEK VOOR GRIEKENLAND....
    Hoevaak is dat nu al gezegd en elke week komt er weer een laatstere week. De EU- leiders /lijders zitten niet op een lijn en de zuidelijke landen willen liever dat de grieken erbij blijven, omdat anders zij ook aan de beurt zijn: Frankrijk voorop. Hebben zich ook al jaren niet aan afspraken gehouden en komen ermee weg. Komt door onze helden in EU Dijsslebloem en Rutte. Ook Tweede Kamer doet er nets aan.
    Grieken blijven er dus in. maken het komende dagen erger en dan staat de noodhulp klaar.
  7. Wilmetpensioen 8 juli 2015 08:00
    De BRIC landen hebben toegezegd Griekenland te zullen ondersteunen. Tsipiras heeft daar warm op gereageerd en aangegeven deze mogelijkheid te zullen bestuderen. Mogelijk bereidt Tsipiras een deal met de BRIC bank voor en houdt hij tegelijkertijd de euro landen aan het lijntje. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik neem aan dat China wel interesse heeft in een vooruitgeschoven post op Griekenland. Reeds eerder hebben zij een bod gedaan op een grote haven. Wie weet wat China graag als onderpand ziet voor ondersteuning.

    Alleen militaire middelen kunnen Griekenland nu nog op de knieen dwingen voor de eurolanden.
  8. kabalebo 8 juli 2015 08:00
    Velen zijn van mening: 'laat ze maar vertrekken. Dat is beter'. Maar Tsipras weet wel beter en zal het niet zo ver laten komen. Alles, maar dan ook alles in Griekenland zal verloren zijn. Chaos ontstaat, grote onlusten breken uit.

    Het is dan een soort Griekse collectieve zelfmoord.......maar ruim voor dat dat gaat gebeuren komt echt wel het leger om de hoek kijken. Gevolg: Tsipras e.a. weg, Syriza wordt verboden etc. Het leger zal van mening zijn: 'beter een half ei, dan een lege dop'. Ook zal het leger geen onderdeel willen zijn van mogelijke Russische invloeden, want die kans neemt dan toe.

    Stel dat zoiets in NL speelt. Denk je dan ook 'beter een inkomen van 500 euro, dan een van 2000 euro ?, omdat we niet aan de EU willen toegeven ? Nee, Tsipras speelt het spel he-le-maal uit en geeft zich alsdan gewonnen.
  9. forum rang 7 rene l 8 juli 2015 09:01
    De Euro-Sleurhutten blijven maar naar Brussel trekken.
    Wat een ongecontroleerde bende.
    Eurofielen met Eurotekens in hun ogen, ik zie sterretjes en krijg zwarte vlekken voor mijn ogen.

    Ja, zondag is het nu echt D-Day, ja, ja, dom volk, hun baantjes zijn heilig en moeten in stand gehouden worden op onze kosten.

    En weet je wat ze zondag zeggen, er zijn absoluut constructieve voorstellen gedaan die hoop geven op een a.s. oplossing, we zijn er bijna maar nog niet helemaal.

    We gaan nu eerst op zomerreces, we zijn moe van al die vlieguren, we zitten vol van al die luxe diners en zijn de verplaatsingen in de dure Audi's ook een beetje zat.

    We geven de zeurende Grieken maar de gevraagde zak met geld, we zijn ze beu, we laten de boel maar even de boel, we zien in de herfst wel weer verder.
  10. [verwijderd] 8 juli 2015 20:33
    De ECB heeft becijferd dat de 2000 rijkste Grieken samen 1500 miljard bezitten en de gemiddelde Griek een vermogen heeft van 101000 Euro. De 2000 rijkste Duitsers bezitten 319 miljard en de gemiddelde Duitser heeft een vermogen van 58000 Euro. Griekenland is op papier arm maar in het echt rijker dan wij (2e economie). Ben ik hier de enige die beseft dat er iets niet klopt. Voorbeeld. Wegens belastingontduiking iedere Griek met meer dan 100000 Euro eenmalig voor 25% aanslaan. Probleem opgelost.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links