Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,500 17 mei 2024 17:35
  • +0,100 (+0,36%) Dagrange 27,380 - 28,280
  • 194.854 Gem. (3M) 90,8K

Galapagos november 2017

2.509 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2017 12:37
    quote:

    _Giulietta_ schreef op 22 november 2017 12:28:

    [...]

    Gelukkig hoeven we ons niet af te vragen wat de waarde is van jouw "bijdrages".
    Als het waarde zou hebben zakt het aandeel niet 2 euro.

    Je ziet elke keer hetzelfde spelletje als Gala zijn ATH heeft bereikt word het daarna weer uitgekleed en zo verdienen de grote jongens het geld doe je voordeel ermee dan hier zeuren over Pb's etc de grote bepalen het spel niet de Pb's of interviews met Onno die toch elke keer roept ik wil zelfstandig blijven....

    En wat Cf betreft das nog allemaal onzeker en daar gaat de koers al helemaal niet van stijgen....
  2. BLOO7 22 november 2017 12:42
    Het koersverloop doet me vermoeden dat een partij zich klaarmaakt om aan te vallen. Als overnemer van dit goudhaantje wil je natuurlijk aan een zo laag mogelijke prijs je bod starten. De aandeelhouders doen twijfelen tussen koers en bod kan al voldoende zijn om hen aan hun zijde te krijgen.
  3. [verwijderd] 22 november 2017 12:44
    quote:

    BLOO7 schreef op 22 november 2017 12:42:

    Het koersverloop doet me vermoeden dat een partij zich klaarmaakt om aan te vallen. Als overnemer vanuit goudhaantje wil je natuurlijk aan een zo laag mogelijke prijs je bod starten. De aandeelhouders doen twijfelen tussen koers en bod kan al voldoende zijn om hen aan hun zijde te krijgen.
    Dat dacht ik een aantal maanden geleden ook. Toen begin €. 60. Maar bleek uiteindelijk wishful thinking te zijn. Waarom dat nu anders is, zou ik niet weten.
  4. MrMarket 22 november 2017 12:52
    CF had de stuwende kracht moeten zijn om de stijging tot 85 en up te handhaven. Helaas hebben grote partijen de conclusie getrokken dat er te veel onzekerheid is. Dit in combinatie met winstnemingen is een redelijk logische verklaring voor de daling. CF bij GLPG is heel laag gewaardeerd in de koers, nog geen 10 Euro per aandeel volgens mij. Ikzelf zag een nieuwe bodem rond de 76, waar we van opveerden naar de 77 voor het Albatross nieuws. Nu is het afwachten op nieuws van de andere pijplijn producten.

    Elke dag komen we dichterbij FILGOTINIB op de markt, onder de 65 zie ik ons dan ook niet gaan tenzij er problemen optreden bij FILGOTINIB.
  5. forum rang 4 greenback 22 november 2017 12:52
    quote:

    BLOO7 schreef op 22 november 2017 12:42:

    Het koersverloop doet me vermoeden dat een partij zich klaarmaakt om aan te vallen. Als overnemer vanuit goudhaantje wil je natuurlijk aan een zo laag mogelijke prijs je bod starten. De aandeelhouders doen twijfelen tussen koers en bod kan al voldoende zijn om hen aan hun zijde te krijgen.
    Dat blijft altijd een hot topic natuurlijk. Ooit zal het uitkomen, dus waarom nu niet. De prijs van Gala is natuurlijk zeer aantrekkelijk. Zeker ook als je kijkt naar de laatste positieve berichten en steeds maar langer wordende pijplijn. Een bedrijf als bijv. Gilead, dat onder vuur ligt van aandeelhouders en diepe zakken, wil natuurlijk niet al te lang wachten. Ook een andere partij kan opeens zijn pijlen richten op een parel als Gala. Heeft deze daling ermee te maken of gaan we weer hopen, of juist niet hopen. Ik vind de koersbewegingen van de laatste weken wel interessanter dan in andere periodes (bijv. afgelopen zomer) waarin we opeens omlaag gingen. We hebben de laatste 2 weken toch wel hoger volume en naast dalingen van 2 a 3% ook stijgingen van 3 a 4% die allemaal vrij gecoördineerd lijken te gaan. Daarnaast is er dus recentelijk weer goed nieuws gekomen wat het vertrouwen voor eventuele overnemende partijen alleen maar versterkt. De M&A strijd is al een tijdje bezig en niemand wil te lang wachten. De tijd zal het allemaal leren mensen.
  6. Loureiro 22 november 2017 12:53
    quote:

    vinneke7373 schreef op 22 november 2017 12:48:

    De markt vindt dat de huidige koers te hoog is voor het potentieel van Galapagos en de pipeline. Meer moet je er toch niet achter zoeken hoor.

    En als je vindt dat de markt dan ongelijk heeft dan is het simpel: bijkopen!
    In april werd er nog een kapitaalverhoging doorgevoerd aan de prijs van 90 $.
    Vandaag staan we terug onder dit niveau niettegenstaande er nog heel wat goed nieuws volgde nadien.
    Wij (de LT's) hebben een dergelijke koers terugval reeds meermaals meegemaakt.
  7. BLOO7 22 november 2017 13:00
    [quote alias=BLOO7 id=10433151 date=201711211230]

    [...]

    www.facebook.com/rtlz/posts/149216883...
    De ingetogen verzuchting 'en op een goed moment', versterkt mijn vermoeden. Eind 2017 eind lock up en stand still? Een cruciaal moment ? Zoiets...De immense macht van grote firma's komt bovendrijven.
  8. MrMarket 22 november 2017 13:02
    Stocksrodamus?
    @Stockstrodamus
    1m1 minute ago
    More
    HIGH ALERT! $MBOT NEXT BREAKOUT! - A fool could see the massive increase in institutional block purchases. $GILD $REGN $VRTX $IQV $INCY $ALNY $GNMSF $SGEN $EXEL $ALKS $QGEN $EXAS $IONS $NBIX $ICLR $BIVV $UTHR $PRAH $TECH $CRL $GLPG

    ??
    twitter.com/search?f=tweets&verti...
  9. Lummel37 22 november 2017 14:06
    BRON: Financieel Dagblad

    Jammer, Galapagos was eigenwijs
    Had Onno van de Stolpe een jaar geleden maar geluisterd. Op deze plaats kreeg de topman van Galapagos het advies om de vijf andere Nederlandse biotechbedrijven met een beursnotering over te nemen. Alle vijf. Galapagos heeft immers geld zat. Meer dan een miljard euro kasgeld staat op een bankrekening te verpieteren.

    De vijf andere biotechbedrijven hadden een jaar geleden een gezamenlijk beurswaarde van €820 mln. Wat hadden Van de Stolpe en Galapagos verdiend als ze het advies hadden opgevolgd?

    Hier onder zo de rekensom. Eerst nog even vaststellen: beleggen in de ontwikkeling van geneesmiddelen is riskant. De bedrijven hebben niet of nauwelijks omzet, stapelen meestal verlies op verlies en hebben steeds positieve onderzoeksresultaten nodig om hun koers op peil te houden. De koersen kunnen enorm schommelen.

    De beruchte volatiliteit pakte negatief uit voor drie van de vijf branchegenoten van Galapagos. Afgelopen twaalf maanden zagen Merus, ProQr en Kiadis hun koersen dalen. De eerste twee hebben een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Kiadis heeft een beursnotering in Amsterdam en Brussel.

    Vooral ProQr dat een medicijn tegen taaislijmziekte of cystic fibrosis ontwikkelt, heeft een moeilijk jaar achter de rug. De beurswaarde van het bedrijf is met €55 mln afgenomen. De teruggang bij Merus (minus €20 mln) en Kiadis (minus €15 mln) is beperkter. Samen zijn de drie nog altijd goed voor een beurswaarde van €470 mln.

    De andere twee beursgenoteerde biotechbedrijven hebben het afgelopen jaar juist heel goed gedaan: de koersen van Uniqure en Pharming zijn omhoog geschoten.

    Uniqure voerde een aanpassing door in zijn experimentele gentherapie tegen hemofilie-B die het bedrijf weer helemaal op de kaart heeft gezet. De beurskoers van het Amsterdamse biotechbedrijf verdubbelde vorige maand in een week tijd. De beurswaarde van Uniqure is afgelopen twaalf maanden gestegen van €170 mln naar €390 mln.

    Nog groter is de koerswinst van Pharming. De beurswaarde van het Leidse biotechbedrijf bevond zich een jaar geleden op een dieptepunt: €90 mln. Inmiddels bedraagt die €690 mln.

    Samen zijn de vijf collega's van Galapagos nu dus €1.550 mln waard - tegenover €820 mln een jaar geleden.

    Met andere woorden: Galapagos had een vijfvoudige acquisitie ruimschoots terugverdiend. Zelfs als het steenrijke biotechbedrijf een overnamepremie van 25% had betaald en de overnamesom was uitgekomen op €1 mrd. Dan nog hadden Van de Stolpe en Galapagos op hun investering een rendement gemaakt van 55%.

    Bijkomend voordeel: Galapagos was zelf een stuk groter geworden en daarmee een minder aantrekkelijke overnameprooi voor een groot buitenlands farmabedrijf.
  10. BigMoepf 22 november 2017 14:08
    quote:

    Lummel37 schreef op 22 november 2017 14:04:

    Weet niet of deze hier al gepost was?
    fd.nl/ondernemen/1228218/jammer-galap...
    Ja, heeft hier al gestaan. Maar onzin volgens mij. Volgens dat artikel is iedereen die geen Pharming gekocht heeft eigenwijs ahw :-)

    Het is niet omdat Galapagos een berg cash heeft, dat ze daarmee risico-beleggingen moeten doen.
  11. [verwijderd] 22 november 2017 14:09
    quote:

    Lummel37 schreef op 22 november 2017 14:04:

    Weet niet of deze hier al gepost was?
    fd.nl/ondernemen/1228218/jammer-galap...
    De inhoud is gisteren denk ik gepasseerd. Eigenlijk vind ik het een erg dom artikel.

    Achteraf gesproken is dat allemaal gemakkelijk gesproken: als dit, als dat, dan...

    Als iedereen GLPG had gekocht op 10eur dan hadden we ook veel winst

    En dat geld staat niet te niksen bij GLPG, dat zorgt voor een grote buffer waardoor ze niet moeten gaan bedelen voor geld.

    En volgens mij focust GLPG zich liever op zijn eigen research dan investeringsfonds te gaan spelen.
  12. [verwijderd] 22 november 2017 14:18
    ik zal eventjes het artikel hier posten waarover Lummel37 het had

    Jammer, Galapagos was eigenwijs

    Had Onno van de Stolpe een jaar geleden maar geluisterd. Op deze plaats kreeg de topman van Galapagos het advies om de vijf andere Nederlandse biotechbedrijven met een beursnotering over te nemen. Alle vijf. Galapagos heeft immers geld zat. Meer dan een miljard euro kasgeld staat op een bankrekening te verpieteren.

    De vijf andere biotechbedrijven hadden een jaar geleden een gezamenlijk beurswaarde van €820 mln. Wat hadden Van de Stolpe en Galapagos verdiend als ze het advies hadden opgevolgd?

    Hier onder zo de rekensom. Eerst nog even vaststellen: beleggen in de ontwikkeling van geneesmiddelen is riskant. De bedrijven hebben niet of nauwelijks omzet, stapelen meestal verlies op verlies en hebben steeds positieve onderzoeksresultaten nodig om hun koers op peil te houden. De koersen kunnen enorm schommelen.

    De beruchte volatiliteit pakte negatief uit voor drie van de vijf branchegenoten van Galapagos. Afgelopen twaalf maanden zagen Merus, ProQr en Kiadis hun koersen dalen. De eerste twee hebben een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Kiadis heeft een beursnotering in Amsterdam en Brussel.

    Vooral ProQr dat een medicijn tegen taaislijmziekte of cystic fibrosis ontwikkelt, heeft een moeilijk jaar achter de rug. De beurswaarde van het bedrijf is met €55 mln afgenomen. De teruggang bij Merus (minus €20 mln) en Kiadis (minus €15 mln) is beperkter. Samen zijn de drie nog altijd goed voor een beurswaarde van €470 mln.

    De andere twee beursgenoteerde biotechbedrijven hebben het afgelopen jaar juist heel goed gedaan: de koersen van Uniqure en Pharming zijn omhoog geschoten.

    Uniqure voerde een aanpassing door in zijn experimentele gentherapie tegen hemofilie-B die het bedrijf weer helemaal op de kaart heeft gezet. De beurskoers van het Amsterdamse biotechbedrijf verdubbelde vorige maand in een week tijd. De beurswaarde van Uniqure is afgelopen twaalf maanden gestegen van €170 mln naar €390 mln.

    Nog groter is de koerswinst van Pharming. De beurswaarde van het Leidse biotechbedrijf bevond zich een jaar geleden op een dieptepunt: €90 mln. Inmiddels bedraagt die €690 mln.

    Samen zijn de vijf collega's van Galapagos nu dus €1.550 mln waard - tegenover €820 mln een jaar geleden.

    Met andere woorden: Galapagos had een vijfvoudige acquisitie ruimschoots terugverdiend. Zelfs als het steenrijke biotechbedrijf een overnamepremie van 25% had betaald en de overnamesom was uitgekomen op €1 mrd. Dan nog hadden Van de Stolpe en Galapagos op hun investering een rendement gemaakt van 55%.

    Bijkomend voordeel: Galapagos was zelf een stuk groter geworden en daarmee een minder aantrekkelijke overnameprooi voor een groot buitenlands farmabedrijf.
2.509 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links