Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Facebook & Co: oogsttijd

Facebook & Co: oogsttijd
Social Media
16,80% *

Het aantal mensen dat op social media actief is, is mondiaal gezien de twee miljard mensen al ruim gepasseerd. En de groei is nog lang niet voorbij. Bovendien worden sociale netwerken als Facebook, Linkedin en Twitter en Chinese tegenhangers als Weibo, YY en Sina bijzonder intensief gebruikt.

Dat maakt ze heel interessant als advertentiemedium. En daarmee ook voor beleggers. De afgelopen jaren hebben de social media-ondernemingen fors geïnvesteerd in algoritmes. Waardoor ze nog meer gegevens uit ons gedrag op deze sites kunnen halen en bedrijven nog gerichter kunnen laten adverteren.

Ook hebben de social media-bedrijven de afgelopen jaren geïnvesteerd in het toevoegen van functionaliteiten die handig zijn voor adverterende bedrijven. Zoals een makkelijke koopknop, waardoor de succesratio van advertenties op social media omhoog gaat.

Inmiddels adverteren bedrijven niet alleen op social media, maar laten zelfs hun klantenservice steeds meer via social media-bedrijven lopen.

China, voorloper

Chinese bedrijven staan vaak bekend als na-apers. En het is inderdaad waar dat slimme Chinese ondernemers kloons hebben opgezet van onder meer Facebook en Linkedin. Bedrijven die heel succesvol zijn op die enorme Chinese thuismarkt. Maar het zou kortzichtig zijn om deze bedrijven alleen als navolgers te zien.

Want de Chinese social media-bedrijven gaan al een stap verder als het gaat om de integratie van chatten, het delen van recensies van producten en diensten en handige koopknoppen, om die producten en diensten te kunnen aanschaffen.

Te gelde maken

Het interessante is bovendien dat de markt voor social media nu zo’n beetje verdeeld is tussen een aantal giganten uit de Verenigde Staten en China. Deze bedrijven zijn hun inspanningen en investeringen nu te gelde aan het maken.

De meest recente kwartaalcijfers van de Chinese social media-bedrijven Weibo en Sina waren dan ook uitstekend, boven verwachting. Daarop liepen de koersen van deze en andere Chinese, maar ook Amerikaanse netwerksites op.

IJzersterk bedrijfsmodel

De groei van social media is bovendien nog lang niet ten einde. Onderzoeksbureau Statista verwacht dat het aantal mensen dat gebruikmaakt van social media alleen al de komende twee jaar nog eens met meer dan 25% zal toenemen, tot 2,5 miljard gebruikers.

Dat maakt het bedrijfsmodel voor social media-bedrijven nog lucratiever. Het ijzersterke bedrijfsmodel van de social media-bedrijven is ook leuk voor beleggers. Sterker nog, deze interessante sector kunt u als belegger eigenlijk niet links laten liggen.

Kiest u voor gemak, dan kunt u bij ons met een druk op de knop de acht belangrijkste social media-bedrijven aanschaffen, de Trend Social Media. Sinds de introductie van deze Trend - 4 april 2016 – tot nu is het rendement 34,4%*. 

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* De rendementen zijn behaald van 6 april 2016 tot en met 16 september 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links